Product toegevoegd aan winkelwagen
Zwilling TWIN® Gourmet 6 delige steakmessenset
Op voorraad
Was
€ 99,00
nu voor
€ 65,00
- Slank, buigzaam, maar stevig lemmet
- Snijdt gebraden vlees keurig en moeiteloos in smakelijke stukken
- 6 stuks
- made in Spain
Gratis verzending
Dezelfde dag verzonden
Al meer dan 25 jaar specialist
Messen
Messen van ZWILLING J.A. HENCKELS zijn een uitstekende investering. Met de juiste behandeling dienen zij u levenslang.
Opgepast!
Messen zijn scherp. Onvoorzichtig handelen of oneigenlijk gebruik kan leiden tot verwondingen.
Reiniging
Alle ZWILLING-messen met kunststof handgrepen (ook met vastgenagelde helften) zijn geschikt voor reiniging in de vaatwasser (55 °C). ZWILLING raadt echter aan de messen met de hand te reinigen. In de vaatwasser kunnen de vele chemicaliën leiden tot een verhoogde slijtage van het lemmet en de handgreep. Het beste is het mes meteen na gebruik onder stromend water af te spoelen. Afgedroogd zijn de messen ook meteen weer klaar voor gebruik. Snijondergronden zoals hout of kunststof zijn aan te bevelen. Slijp een ZWILLING-mes met een gladde snijkant altijd met een hoogwaardige messenslijper van ZWILLING, omdat deze exact op het staal van het lemmet is afgestemd. Zo krijgt u een optimaal resultaat. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.zwilling.com.
Let op: Messen zijn zeer scherp – gevaar voor verwondingen!
Onderhoud
Krassen of doffe plekken kan je van messen met roestvrijstalen heften van ZWILLING J.A. HENCKELS met het mateerdoekje verwijderen. Zo hou je het mes in perfecte staat.
Scherpte
Een scherp mes is veiliger dan een bot mes omdat je bij het snijden weinig druk hoeft uit te oefenen. Het mes heeft meer grip op het te snijden product en uw handen worden minder snel vermoeid.
Opbergen
Je kan messen het best bewaren in een ZWILLING J.A. HENCKELS messenblok of -koffer. Dat is veilig, beschermt de snede, is hygiënisch en handig.
Ondergrond
Ook de ondergrond bepaalt hoe lang een mes scherp blijft. De snijplanken van ZWILLING J.A. HENCKELS zorgen door een zachte bovenlaag voor het behoud van de scherpte van uw messen.
Veiligheid
Plaats het messenblok of de snijplank op een egale ondergrond waar het niet kan wegglijden. Zo waarborgt u een stabiele werkplaats.
Reinigen
Regelmatig met een vochtige doek of zeem (wat geen krassen veroorzaakt) reinigen. Vervolgens droogwrijven met een vaatdoek.
Kwaliteitskenmerken
De kwaliteit van een mes is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van het staal. De belangrijkste eisen bij de productie zijn roestbestendigheid en hardheid. Beide worden door speciale chemische processen en warmtebehandelingen optimaal bereikt.
De kwaliteit hangt af van de keuzes die worden gemaakt door de fabrikant. ZWILLING J. A. HENCKELS heeft hier veel ervaring in opgedaan als producent van staalwaren. In de snijwarenindustrie komen zeer veel verschillende soorten staal voor, maar de laatste 10 jaar is roestvrij staal wel de norm geworden.
Koolstofstaal (normaal staal)
Koolstofstaal is de oudste staalsoort. Het heeft het nadeel dat het erg gevoelig is voor roestvorming.
Roestvrij edelstaal
Alle messen die vervaardigd zijn uit edelstaal (bijvoorbeeld chroomstaal) zijn roestvrijstalen messen. Roestvrij betekent dat de messen in een vochtige omgeving niet zullen roesten en dat de zuren die een mes in het dagelijks gebruik tegenkomt of kan tegenkomen, het mes niet zullen doen roesten.
Hoe grover het oppervlak, des te makkelijker het zal roesten. Omgekeerd geldt hoe fijner het oppervlak en hoe beter het werd gepolijst, hoe minder groot de kans zal zijn op roestvorming.
Roestvrij edelstaal: de speciale productie
ZWILLING J. A. HENCKELS heeft sinds 1965 een eigen staalproductie. De onderneming onderzocht jarenlang de ideale staaleigenschappen voor de snijwarenindustrie. Dankzij deze onderzoeken en ervaringen heeft ZWILLING J. A. HENCKELS een bijzonder goede verhouding gevonden tussen koolstof, chroom en andere bestanddelen.
Art. nr. | 4009839281310 |
---|---|
Merk | ZWILLING |
Model | 39023-006-0 |
Prijs | € 99,00 |