Product toegevoegd aan winkelwagen
Ronneby Bruk Koekenpan Ultra Light Original 20 cm
Op voorraad
€ 79,00
- De gietijzeren koekenpan ‘Ultra Light Original’ is ijzersterk, duurzaam en gaat bij normaal gebruik een leven lang mee
- De pan is geschikt voor elke warmtebron, inclusief oven (tot 220°)
- De pan is na aankoop direct startklaar
- Dankzij een geheel nieuwe productietechniek weegt deze pan maar de helft van een traditionele gietijzeren pan
- 30 jaar garantie
Gratis verzending
Dezelfde dag verzonden
Al meer dan 25 jaar specialist
Ronneby Bruk Koekenpan Ultra Light Original, 20 cm
Deze gietijzeren koekenpan ‘Ultra Light Original’ van het Zweedse Ronneby Bruk is ijzersterk, duurzaam en gaat bij normaal gebruik een leven lang mee. De eigenschappen van deze pannen zijn ongeëvenaard.
De Ronneby Bruk koekenpan ultra light original kan prima overweg met hoge temperaturen, verspreidt de warmte geleidelijk en zeer gelijkmatig, en houdt deze ook uitstekend vast.
Deze koekenpan behoort tot de unieke serie 'Ultra Light' gietijzeren pannen van Ronneby Bruk. Dankzij een geheel nieuwe productietechniek weegt deze pan maar de helft van een traditionele gietijzeren pan. Zo combineert deze pan alle voordelen van gietijzer, met het gewicht van een aluminium pan.
De Ronneby Bruk koekenpan ultra light original is bij productie ingebrand met plantaardige olie, het zogenaamde ‘pre-seasoning’. De pan is hierdoor na aankoop direct startklaar. Door het gebruik thuis, vormt zich een natuurlijke anti-kleeflaag waardoor de pan beter en beter wordt.
De pan is geschikt voor elke warmtebron, inclusief oven (tot 220°). Ook het wisselen van warmtebron is geen enkel probleem. Ideaal wanneer je een gerecht nog even op temperatuur wilt houden in de oven.
Tips voor onderhoud en gebruik:
-
Schoonmaken doe je het beste met heet water en een afwasborstel. Dit is het makkelijkst direct na het koken, als de pan nog heet is. Doe de pannen nooit in de vaatwasmachine - daarmee verdwijnt de ‘pre-seasoning’en kan de pan roestig worden.
-
Smeer de pan zo nu en dan in met een plantaardige olie, zo behoud je de natuurlijke anti-aanbaklaag.
-
Warm een gietijzeren pan langzaam op en laat de pan ook langzaam afkoelen. Zo voorkom je snelle temperatuurwisselingen, waardoor de pan kan barsten.
-
Een gietijzeren pan is niet geschikt voor zure ingrediënten als tomatensaus, dit tast de natuurlijke anti-aanbaklaag aan. Bewaar ook geen voedsel in de pan, de smaak of kleur van het voedsel kan hierdoor veranderen. Wordt het voedsel lang in de pan bewaard, dan zal de pan gaan roesten.
-
Mocht je pan roest of andere vlekken vertonen, wrijf het pan-oppervlak dan in met wat levensmiddelen-olie. De olie zal de oxydatie "opheffen", en het kan de volgende dag worden afgeveegd.
-
Is de ‘pre-seasoning’ van je pan verloren gegaan? Geen nood, deze kun je zelf eenvoudig herstellen. Maak de pan goed schoon, gebruik eventueel een schuurspons om kleine voedselresten of oud vet los te maken. Droog de pan goed, wrijf het oppervlak goed in met levensmiddelen-olie en zet de pan 2 à 3 uur in de oven bij 150 °C. Veeg, nadat de pan is afgekoeld, de olie af. Zo heeft de pan een nieuwe ‘pre-seasoning’ gekregen die weer beter en beter wordt tijdens het gebruik.
Specificaties
- Merk Ronneby Bruk
- Hoogte 7.2 cm
- Breedte 37.6 cm
- Diepte 20.6 cm
- Gewicht 1020 gram
- Materiaal Gietijzer + Siliconen + Rvs
- Garantie 30 jaar
De gietijzeren pannen van het Zweedse Ronneby Bruk zijn ijzersterk, duurzaam en gaan bij normaal gebruik een leven lang mee.
De Zweedse regio Ronneby heeft een lange en rijke traditie in de productie van gietijzeren producten. Dit maakt dat de Ronneby Bruk koekenpan ultra light original wordt ontworpen en geproduceerd met een perfecte combinatie van vakmanschap, ervaring en technologie.
Art. nr. | 7331059102081 |
---|---|
Merk | RONNEBY B |
Prijs | € 79,00 |
Levertijd | Op werkdagen voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden |