Product toegevoegd aan winkelwagen
Global G6 Koksmes 18cm
Niet op voorraad
€ 109,50
Global G2 Koksmes 18cm
KOKSMESSEN:
Het belangrijkste mes in elke keuken. Professionele koks prefereren een koksmes met een lemmet van 26cm of zelfs nog groter. Koksmessen zijn ook bedoeld om in snel tempo grote hoeveelheden voedsel te snijden. Consumenten kiezen vaak voor een bescheidener afmeting, meestal met een lemmetlengte van 20cm.
Het mes is gesmeed en vervaardigd uit het gepatenteerde “CROMOVA” staal. Deze staalsoort met een hardheid van 56 – 58 Rockwell, garandeert weinig breuk en is zo goed als roestvrij. De handgreep is door zijn kuiltjesprofiel antislip. De messen zijn geslepen onder een hoek van 15 - 17° waardoor een langere scherpte dan een traditioneel Europees mes is gewaarborgd.
De voordelen van Global
- Naadloze afwerking (zeer hygiënisch en geen bacterievorming)
- Uitgekiende balans tussen lemmet en heft.
- Optimaal “antislip” heft.
- Geen voorgevormd heft (eenieder kan het mes op zijn manier vasthouden).
- Verfijnde snijtechniek mogelijk, door unieke slijphoek.
- Zeer uitgebreide collectie.
- Uitgesproken design
GRATIS VERZENDING!
Gratis verzending
Dezelfde dag verzonden
Al meer dan 25 jaar specialist
GLOBAL MESSEN AL SINDS 1985
Global messen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in zowel de professionele- als de hobbykeuken. Met verve heeft dit Japanse mes zijn plaats gevonden tussen de gevestigde Europese merken. Global messen hebben specifieke eigenschappen die het merk onderscheid van anderen.
Het mes is gesmeed en vervaardigd uit het gepatenteerde “CROMOVA” staal. Deze staalsoort met een hardheid van 56 – 58 Rockwell, garandeert weinig breuk en is zo goed als roestvrij. De handgreep is door zijn kuiltjesprofiel antislip. De messen zijn geslepen onder een hoek van 15 - 17° waardoor een langere scherpte dan een traditioneel Europees mes is gewaarborgd.
Global heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 1990 de Japanse ontwerpprijs MITI, in 1991 een prijs voor het internationale ontwerp jaarboek, in 1992 beste koksmes kookgilde Benelux, in 1995/2003 en 2011 beste mes WHICH tijdschrift Engeland en in 1996 uitgeroepen tot scherpste “Cheffs” mes A La Carte, Duitsland.
SLIJPING:
De hoek, waarin een Global mes geslepen wordt is ongeveer 15 - 17°. Bij de Europese messen ligt dit tussen de 20-22°. De kleine slijphoek en de dunnere staalmassa aan het snijoppervlak zorgen ervoor dat een Global mes bij het snijden minder weerstand geeft, waardoor het makkelijker door het ingrediënt snijdt. Het grootste deel van Global is voor zowel rechts- als linkshandige te gebruiken. Met uitzondering van de DEBA-messen.
ONDERHOUD:
Kwaliteitsmessen horen niet zomaar in een keukenla te liggen. Door het contact met andere voorwerpen kan het snijvlak beschadigen. Een messenmagneet aan de muur of een messenblok is de oplossing.
De hardheid van het staal heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat het mes veel langer scherp blijft. Nadeel is echter dat het mes alleen aangezet kan worden op een keramisch “aanzetstaal” of een diamantslijper. Het metalen aanzetstaal is niet hard genoeg plus dat het materiaal te grof is, waardoor er beschadigingen op het lemmet kunnen komen. Het aanzetstaal is alleen een onderhoudsmiddel, te vergelijken met schoensmeer bij schoenen. Regelmatig gebruik hiervan verlengt de duur van de scherpte van het mes. Na verloop van tijd zal het mes geslepen moeten worden. Dit kan met behulp van een wetsteen of de Shinkansen waterslijper. Beiden zijn bij Kookshop de Pepermolen te verkrijgen. Ook kunt u gebruik maken van een slijpservice in de winkel.
Voor meer informatie over onderhoud en slijpen, kunt u terecht bij ons in de winkel.
REINIGING:
Global messen kunnen het best gereinigd worden met een warm sopje of gewoon onder de warme kraan. Wel direct na reiniging afdrogen, anders kunnen er oxidatieplekjes ontstaan op het lemmet. Niet in de vaatwasmachine reinigen, omdat deze over het algemeen gesloten blijft tot de afwas geheel gedroogd is. Door de condens die in de machine blijft, kan het mes ook gaan oxideren. Mocht u onverhoopt toch plekjes op uw mes hebben dan zijn deze eenvoudig te verwijderen met een beetje staal fix of roestvrijstaalreiniger.
De voordelen van Global
- Naadloze afwerking (zeer hygiënisch en geen bacterievorming)
- Uitgekiende balans tussen lemmet en heft.
- Optimaal “antislip” heft.
- Geen voorgevormd heft (eenieder kan het mes op zijn manier vasthouden).
- Verfijnde snijtechniek mogelijk, door unieke slijphoek.
- Zeer uitgebreide collectie.
- Uitgesproken design
KOKSMESSEN:
Het belangrijkste mes in elke keuken. Professionele koks prefereren een koksmes met een lemmet van 26cm of zelfs nog groter. Koksmessen zijn ook bedoeld om in snel tempo grote hoeveelheden voedsel te snijden. Consumenten kiezen vaak voor een bescheidener afmeting, meestal met een lemmetlengte van 20cm.
VLEESMESSEN:
De meeste vleesmessen kenmerken zich door een lang, smal lemmet. Minder weerstand dus makkelijk te corrigeren. Zeker met een vleesmes van Global kan men in een enkele beweging grote stukken vlees in plakken snijden. Er zijn verschillende variaties en modellen die onder de noemer vleesmes vallen. Zo zijn er messen welke geschikt zijn om heel precies mee te werken, bijvoorbeeld om gevogelte mee te snijden, of juist traditionele slagersmessen, bedoeld om veel werk te verzetten in korte tijd. Tevens is het vleesmes uitstekend geschikt voor het trancheren van bijvoorbeeld een rollade.
GROENTEMESSEN:
Groenten snijden gaat het gemakkelijkst door een hakkend-snijdende beweging te maken. Vaak zien groentemessen er uit als een hakbijl of een snijvlak dat juist veel ronder loopt dan bij een koksmes. Hierdoor kan men het mes gemakkelijk laten “wiegen” over de groente. De verschillende modellen zijn in groot en kleiner formaat verkrijgbaar, zodat zowel het snijden van grote groenten of het snipperen van een uitje een feestje wordt.
KARTELMESSEN:
Kartelmessen worden meestal geassocieerd met broodmessen. Dit klopt natuurlijk ook, maar kartelmessen lenen zich bijvoorbeeld ook uitstekend voor het snijden van een krop sla of kwetsbare producten. Kartelmessen van Global zijn ook verkrijgbaar met een zeer breed lemmet waardoor het goed te gebruiken is bij het snijden van een hele, stevige ham.
FILEERMESSEN:
Fileermessen zijn er in verschillende lengtes en uitvoeringen. Vaak zijn ze flexibel, zodat het lemmet contact kan houden met de graat om de huid van een verse vis te scheiden. Fileermessen hebben altijd een zeer smal lemmet om de weerstand te verminderen en corrigeren makkelijker te maken.
OFFICEMESSEN:
Eigenlijk kleine koksmesjes. Universeel in het gebruik dus voor het snijden van kleinere ingrediënten.
SASHIMIMESSEN:
Uiteraard biedt Global een aantal verschillende sashimimessen, sashimi is immers één van de bekendste Japanse lekkernijen. Een sashimimes is altijd zo lang mogelijk om in een enkele lange snelle haal een prachtig glad plakje zonder kerven te produceren. Door de lengte en het smalle lemmet is dit mes ook zeer geschikt als een gewoon vleesmes.
HAKBIJL:
Het enige Global product waarmee u echt mag hakken. Door de zwaarte is de bijl ook geschikt om te pletten, bijv. vlees of een teen knoflook. Uiteraard doet u dat met de platte kant.
ORIËNTAALSE MESSEN:
Herkenbaar door de vormgeving. Zoals beschreven bij groentemessen het typisch afgeronde snijvlak voor het vergemakkelijken van de hakkend-snijdende beweging. Oriëntaalse messen worden bij Global vaak uitgevoerd met de zogenaamde DEBA slijping. Het snijvlak is hier aan één kant geslepen in een nog kleinere hoek dan de traditionele Global messen voor nog meer scherpte en precisie. DEBA-messen zijn alleen door rechtshandigen te gebruiken.
MESSEN MET KUILTJES:
Steeds meer modellen worden uitgevoerd met kuiltjes in het snijvlak. Voordeel is dat er lucht ontstaat tussen ingrediënt en lemmet zodat er minder kleefvorming ontstaat.
Art. nr. | 4943691806482 |
---|---|
Merk | GLOBAL |
Prijs | € 109,50 |
Levertijd | In 2-4 werkdagen geleverd |