Deze koekenpan is gemaakt van plaatstaal hierdoor kan hij goed tegen hoge temperaturen, dit zorgt voor de beste warmteverdeling door de pan.
Door hem vaak te gebruiken ontstaat er een natuurlijke anti-aanbaklaag in de koekenpan.
De bijenwaslaag die op de pan is aangebracht voorkomt roesten voor gebruik en versneld het inbranden en de vorming van de natuurlijk ant-aanbaklaag van de pan.
- diameter: 24 centimeter
- inbranden voor gebruik
- niet in de vaatwasser
- op een droge plek bewaren
- na gebruik vet houden met een beetje olie
Het lekkerste Vlees met een zeer krokant korstje! Deze koekenpan van De Buyer is geproduceerd van natuurlijk ijzer en heeft zonder antiaanbaklaag, maar een afwerklaag van organische bijenwas. Door hem vaak te gebruiken maak je de natuurlijke antiaanbaklaag steeds sterker.
100% natuurlijk ijzer
De Mineral B-element koekenpannen van De Buyer zijn gemaakt uit 100% natuurlijk ijzer. Dankzij dit materiaal kunnen de pannen zeer hoge temperaturen aan zonder dat ze beschadigen. Bovendien worden vlees en vis door deze hoge temperaturen snel dichtgeschroeid, waardoor er geen voedingsstoffen verloren gaan en je eindelijk een krokant korstje op je steak, vis of ei kunt bakken. De pan heeft een antioxidatie bescherming.
Gezond en milieubewust
De Buyer koekenpannen zijn vrij van chemicaliën en coatings als PFOA en PTFE. Daarentegen hebben de pannen een bescherming die gebaseerd is op natuurlijke bijenwas. Wanneer je de pan veel wordt gebruikt, ontstaat er een natuurlijke antiaanbaklaag en wordt het bakresultaat beter. Hoe donkerder de koekenpan wordt, hoe beter de antiaanbaklaag werkt! Ook milieuvriendelijk: deze prachtpannen zijn volledig recyclebaar.
Verschillende koekenpannen
De Buyer heeft de koekenpannen uit de Mineral B-element serie in verschillende formaten geproduceerd. Hoe groter de diameter, hoe groter het bakoppervlak. Een groot oppervlak maakt het mogelijk om in één keer grote hoeveelheden voedsel te bereiden. Sommige gerechten hebben juist een kleiner kookoppervlak nodig. De koekenpannen hebben een bodemdikte van 3 millimeter.
Inbranden voor gebruik
Voordat je aan de gaat met de B-element koekenpan, is het belangrijk dat je de pan eerst inbrandt. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest eenvoudige manier gaat als volgt:
- Was de pan eerst heel goed af, zodat de waslaag helemaal weg is.
- Zet de pan droog op het vuur en laat goed heet worden.
- Giet er wat plantaardige olie in en verdeeld dit goed over de bodem van de pan.
- Laat de olie inbranden, totdat de pan gaat walmen (de bodem van de pan verkleurt nu, dat is de bedoeling).
- Zet het vuur uit, laat de pan volledig afkoelen en veeg de overtollige olie weg met wat keukenpapier.
- Klaar voor gebruik!
Laat de antiaanbaklaag los? Dan heb je deze waarschijnlijk niet hoog of lang genoeg verhit tijdens het inbranden. Schrob de antiaanbaklaag eraf en begin opnieuw. De pan blijft in nét zo'n goede conditie!
De Buyer B-element koekenpan schoonmaken
De Buyer pannen zijn prachtige pannen en om ze zo mooi te houden, is het noodzakelijk om de pannen zorgvuldig schoon te maken. De pan is niet vaatwasmachinebestendig en mag ook niet weken in water, want dan kan hij gaan roesten. Tips om de pan in topconditie te houden:
- Was de pan na gebruik af met water, gebruik geen zeep!
- Zet de pan kort op het vuur, zodat hij droog wordt
- Smeer de pan in met olie en zet terug in de kast
Deze De Buyer Koekenpan Mineral B 24cm mag niet ontbreken in de keuken!