Met dit Wüsthof Classic-santoku-mes met kuiltjes 17 cm heb je een ideaal mes in huis voor het fijnere snijwerk. Speciaal ontwikkeld voor het bereiden van Sushi en Sashimi, maar kan veel meer dan dat. Groenten of kruiden fijnsnijden is ook geen enkel probleem. En doordat het lemmet is voorzien van kuiltjes ontstaan kleine 'luchtbelletjes'. Hiermee wordt voorkomen dat voedsel blijft plakken aan het lemmet.
In meer dan 40 productiegangen ontstaat een WÜSTHOF -mes, uit één solide stuk Chroom -Molybdeen-Vanadium-Staal gesmeed.
Hier tonen wij je een aantal productie fasen.
Technisch gezien zijn alle WÜSTHOF-Messen bestand tegen de vaatwasser.
Als deze messen je aan het hart gaan, dan reinig je de messen direct na het gebruik met wat warm water, een vochtige doek en wat vaatwasmiddel. Aansluitend droog je de messen zorgvuldig.
Agressieve etensresten hebben zo geen kans.
Belangrijke reden, waarom hoogwaardige messen niet in de vaatwasser gereinigd zouden moeten worden.
In de vaatwasser worden messen en bestekdelen in een korf geplaatst. Bij het spoelen bestaat het gevaar dat de messen tegen elkaar of tegen andere metaaldelen worden geslagen en daardoor beschadigen
Aan de andere kant kunnen de scherpe messen eventeel aanwijzige kunststof in de vaatwasser beschadigen. Ook dit kan roestvorming veroorzaken. U merkt: een mes kan in de vaatwasser grotere schade veroorzaken dan de vaatwasser aan een mes.
Als de vaatwasser niet direkt gestart wordt, kan het lange inwerken van etensresten (zuren, sausen, sappen)tot vlek-en roestvorming vorming leiden
Heel belangrijk is de spoelmiddel dosering en het juiste gebruik van het glansmiddel. Bij een verkeerde dosering bestaat de kans op vlekvorming. In de meeste gevallen zijn deze vlekken met een reinigingsmiddel (b.v. Staalfix) weer te verwijderen.