Gratis verzenden vanaf €45

Al meer dan 25 jaar specialist

Officiële dealer

Wusthof Classic Ikon Koksmes 23cm

  • Perfect uitgebalanceerd mes om te wiegen en hakken, het snijden van vlees, vis, fruit en groenten
  • De messen worden vóór het slijpen met een laser gemeten
  • Roestbestendig en makkelijk na te scherpen

 

€ 149,00
Niet op voorraad
SKU
4002293101187

Wusthof Classic Ikon Koksmes 23cm

Koksmes


Perfect uitgebalanceerd mes om te wiegen en hakken, het snijden van vlees, vis, fruit en groenten. De alleskunner in de keuken.WÜSTHOF - messen onderscheiden zich door hun hoge scherpte. Met weinig moeite kan je er zelf voor zorgen dat deze scherpte zo lang mogelijk behouden blijft. Met het aanzetstaal richt je het snijvlak weer op. Zo is je Wusthof Classic Ikon Koksmes 23cm weer scherp.

De messen worden vóór het slijpen met een laser gemeten.
Computerprogramma's berekenen de exacte slijphoek voor ieder mes.
Met precisierobots worden de messen vervolgens aan een natte steen geslepen.
Tot slot worden de sneden van de messen ultimatief gepolijst aan een speciale schijf.

  1. Het middengedeelte dient voor het snijden van hard en zacht materiaal. Door de licht gebogen mesvorm ideaal om te wiegen en hakken van bieslook, knoflook, peterselie.
    Pas Op: Niet gebruiken voor het hakken van been en bot! Hiervoor is een specialist het Hakmes

  2. Met het voorste gedeelte worden uien, paddestoelen, knoflook en andere kleingroenten worden gesneden. Geschikt voor vele kleine snijkarweitjes.

  3. Met de stabiele mesrug kunnen kleinere botten gekraakt of schaaldieren worden geopend.

  4. Met het achterste gedeelte van het mes word zwaar te snijden materiaal makkelijker gesneden. De krachtverdeling is hier optimaal.

  5. Het brede mesoppervlak biedt u de mogelijkheid om e.a. vlak te drukken (b.v. Filets) en geeft u de mogelijkheid om het gesneden materiaal op te heffen en te verplaatsen.

Hoe snij ik met een Koksmes?

Het koksmes is een zeer belangrijk mes in iedere keuken. Voor een kok absoluut onmisbaar. Dat verklaart ook het brede spectrum aan lemmet lengtes die worden gebruikt. Van 12 tot 36 cm. En dan ook nog met een extra breed lemmet. De professional geeft de voorkeur aan een koksmes van minstens 20 cm. lengte en langer.

Een 20 cm lemmet lengte en korter bevelen wij aan voor huishoudelijk gebruik. Maar maak je eigen keuze. Laat u zich door uw Vakhandel adviseren, deze toont u de verschillende lengtes en laat u de verschillen voelen. Het WÜSTHOF - mes, dat comfortabel in uw hand ligt, is het juiste mes voor u.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een koksmes in uw hand te houden. Hier tonen wij je de door koks bij voorkeur gebruikte grip:
Leg drie vingers om de greep. De middelvinger ligt tegen de krop aan.
Duim en wijsvinger omvatten het lemmet rechts en links.
Nu ligt het mes goed in je hand.

En zo snijd je juist:

Neem de Wusthof Classic Ikon Koksmes 23cm, zoals omschreven in de hand.

Met de andere hand houdt je het snijgoed vast. Je vingertoppen wijzen naar binnen en komen hierdoor niet in contact met het snijvlak.

De vingers liggen aan het lemmet en hiermee kunt u het mes sturen.

En nu kan u gaan snijden.

Maak je een wieg beweging waarmee u de ronding van het lemmet gebruikt. Laat hierbij de punt van het mes op de snijplank staan.

Begin met deze handeling gewoon rustig aan. Door oefenen en met meer routine zul je steeds sneller kunnen werken.

Je snijdt zonder grote krachtsinspanning en gebruikt de balans en precisie van dit professioneel Wusthof Classic Ikon Koksmes 23cm.

Meer informatie
SKU 4002293101187
Model 1040330123
Price € 149,00
Merk Wüsthof
Levertijd Op werkdagen voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden
Vaak samen gekocht met dit product